Aktiivinen TPMS-järjestelmä

Aktiivinen TPMS-järjestelmä on kahdesta saatavilla olevista ratkaisuista luotettavampi paineiden suhteen ja esimerkiksi ilkivaltatapauksissa auton käynnistyksen yhteydessä ajotietokone ilmoittaa heti alhaisesta rengaspaineesta.

Aktiivisessa järjestelmässä on yleensä venttiilin yhteydessä anturi, joka lähettää reaaliaikaista signaalia auton ajotietokoneelle rengaspaineista. Ehdoton etu on nopea reagoiminen muuttuviin rengaspaineisiin.

Aktiivinen TPMS-anturi voi olla myös renkaan sisälle liimattava, jolloin anturi liimataan sisäpuolelle kulutuspinnan alapuolelle DOT-merkinnän kohdalle.

Aktiivisiin TPMS-antureihin joutuu toki sijoittamaan rahaa niitä hankkiessa, hinta TPMS-antureilla vaihtelee automerkki- ja mallikohtaisesti n. 250-600 euron välillä.

Yleensä laadukkaat ns. tarvike TPMS-anturit ovat huomattavasti alkuperäisiä antureita edullisemmat, joissain tapauksissa anturit ovat jopa täysin samat, mutta autovalmistaja on leimannut anturit omikseen ja korottanut hintaa kymmeniä prosentteja.

TPMS-antureita myyvät asiantuntevat rengasliikkeet ja netissä TPMS-antureita kaikkiin autoihin myy Laatuvanne.fi